Netdating

Hvad end du er helt ny ud i dating online, eller allerede har stiftet bekendskab med online dating, oplever de fleste at man hurtigt farer vild på det omfangsrige marked af dating portaler.

Derfor vil jeg her prøve at guide dig gennem de bedste dating sider i Danmark  anno 2020 – at mødes på nettet er ikke længere forbundet med skam

Det er efterhånden blevet mere normen end undtagelsen at have minimum én online dating profil på en online dating side, som single i dag. For 10 år tilbage var det at have en online dating profil, stadig forbundet med en vis form for stigma: ‘Kan du ikke score ude i byen?’ eller ‘Kan du ikke møde nye mennesker på den “naturlige” måde?’ – Fordommene var mange.

Idag er det blevet lige så naturligt at møde en potentiel kæreste på nettet som at møde ham/hende ude i byen. Det er ikke længere ‘Plan B’ men snarere ‘Plan A’ at date på nettet.

Et godt eksempel på hvor alment accepteret det er blevet at mødes på nettet, er hvor jeg forleden var til bryllup, hvor det fremgik i selve gommens tale til bruden, at parrets første møde havde startet med et ‘hej du har en spændende profil’ på en online dating side. Og det blev ikke nævnt som en joke, men ligeså naturligt som havde de mødtes på en vinbar i KBH eller på jobbet.

Det er med andre ord ikke længere noget at skamme sig over, at man fået hjælp til at initiere det første møde via en applikation. Det er lige så legitimt som at mødes henne over køledisken nede i Netto.

Jo flere dating profiler jo bedre?

Så nej det er ikke skamfuldt at være single, men derfor kan man godt blive lidt træt af at være single. Især når man er aktiv single på datingmarkedet og synes man ikke laver andet end at gå på dates, som ikke fører nogle vegne hen.

De fleste (i hvertfald kvinder) husker scenen i “Sex And the City”, hvor Carrie er taget med sin veninde Charlotte til en “single peptalk”, og coachen mener at Charlotte’s problem er at hun nok dater, og er “out there”, men at hendes problem er at hun ikke er “really out there”. Hun dater, men hun ikke investerer ikke nok i det.

Skal vi overføre det på et scenarie, som de fleste af os nikke genkendende til, kan vi forestille os den situation, hvor en ven eller veninde hentyder at man ikke gør nok for at finde en kæreste, og man selv synes at man ikke laver andet end at date, har en dating applikation på både Tinder, Grindr, Happn, Dating.dk, Elitedaters og hvad har vi. Det må da give pote?

Ideen om at jo flere dates, man går på, jo større er sandsynligheden for at finde kærligheden, er stadig udpræget hos mange. Men er det virkelig sådan? Er chancen for at møde den eneste ene større jo flere dates og jo flere applikationer man er aktiv på?

Teoretisk set skulle man tro at jo flere dating sider og applikationer, man er aktiv eller live på, på én gang, jo flere forskellige og jo flere også kvantitativt set, har man mulighed for at møde. Men gør det nødvendigvis en til en mere succesfuld dater?

Der er intet facit når det kommer til opskriften på at møde den eneste ene.

Det vigtigste er at man lever sit single liv og er aktiv på datingmarkedet på en måde hvor på man kan forblive åben, nysgerrig, tillidsfuld og fordomsfri.

Og lige præcis denne tilstand er bestemt ikke nemt, når man er færdig med femogtyvende date, der igen ikke blev til noget, eller endnu en der ikke ringede tilbage, det gled ud i sandet, eller blev aldrig til mere end sex.

På de følgende sider vil vi guide dig til hvordan du bedst mulig forener dit datingliv med en sund selvopfattelse og får nogle gode datingvaner samtidig med at vi guider dig til de bedste dating sider, der passer bedst til lige netop dine behov og personlige preferencer.

Hvad skal en god dating side kunne?

En god dating side skal kunne mange ting, men skal vi starte helt overordnet, skal en god dating side kunne formidle kontakt mellem ligesindede. Dvs. en velfungerende dating side skal kunne skabe en platform, hvor et potentialt match kan opstå. Dette kan f.eks være ved at skabe en platform for mennesker med samme værdier, interesser og intention kan mødes.

Derudover skal en god datingside tilbyde sikre betalings- og medlemsforhold. Den skal kunne sikre, at brugere der ikke overholder siden’s regler udelukkes fra siden.

Dvs. brugere skal kunne færdes trygt på siden, alle brugere der overtræder reglementet f.eks. ved at chikanere andre brugere skal øjeblikkeligt udelukkes fra siden.

Derudover skal dating siden sikre brugernes fortrolige oplysninger og data, Dvs. sikre brugerne mod at deres data vidergives til en tredjepart til f.eks. brug i reklameøjemed osv.

Læs mere og bliv klogere på hvordan du vælger den rigtige dating side, i min guide ‘Hvilken dating side skal jeg vælge’

Kunsten at skrive en god dating profil

Så hvad skal en god dating profil indeholde? En god dating profil er en klar, præcis, men også fængende beskrivelse af hvem du er.

Vi har ikke tålmodighed til at læse en helt livshistorie, når vi scroller henover 100-vis af profiler, så en god dating profil skal være klar og præcis.

Samtidig skal den heller ikke være så minimalistisk og nøgtern, at vi kommer til at fremstå som havende en flad og uinteressant personlighed. Det handler altså om at finde en god balance, når man skriver sin profil tekst.

En god ting at gøre sig klart, før man begynder at skrive sin profiltekst, er at overveje hvilken slags person, man ønsker at fange med sin profil tekst.

Søger du f.eks. en partner med humor, vil det være en god idé at bruge humor i din profiltekst, så du viser at du rent faktisk har humor. Det virker generelt meget bedre at vise at man besidder de egenskaber man hævder man har end blot at skrive det. Skriver du f.eks. helt tørt og nøgternt: ‘Jeg har masser af humor’ – fanger du næppe den partner du ønsker at tiltrække.

En anden ting, som mange går galt i byen med, er at opliste en lang række krav til ens kommende partner i ens profiltekst. Det kan godt være man ikke har lyst til at spilde tiden, men risikoen for at man ender med rent faktisk at skræmme de singler væk, som man ønsker at tiltrække, er overhængende stor.

“I stedet for at ‘kræve’ en helt masse i din dating profiltekst, så prøv med en positiv tilgang, hvor du istedet prøver at vise med eksempler fra dit eget liv, hvordan du besidder de kvaliteter, som du søger i en anden.”

Alternativt, lad os sige, at du gerne vil have en partner, der kan tage styringen, så istedet for at skrive det som et krav til din kommende partners personlighed, så reflekter over hvorfor du godt kan lide, når den anden tager beslutninger. F.eks. er det fordi du selv synes, det kan være svært at tage beslutninger?

Indrøm dine svagheder – det gør dig elskelig!

Det er min erfaring efter at have talt med mere end 100 singler i min research for bloggen her, at folk står af på profiltekster, der består af en lang opremsning af ens egne fortræffeligheder. Faktisk gav mere end 80% af de singler jeg talte med, udtryk for at de fandt profiler, der turde indrømme deres fejl og svagheder mere tiltrækkende.

Kort sagt de havde mere lyst til at mødes med de singler, der fremstillede sig selv på en mere ærlig og menneskelig måde.

Tværtimod, som man måske går og bilder sig selv ind, leder folk ikke efter det perfekte. De fleste af os, hvis vi ellers er i kontakt med os selv, leder derimod efter vi kan spejle os i, og føle at vi kan være os selv sammen med.

Roder du f.eks. lidt, så skriv gerne: ‘jeg kan altså være lidt af et rodehovede’. Det gør dig menneskelig. Ingen har lyst til at mødes med et glansbillede, det virker derimod stik mod hensigten, skræmmende og uægte.

Vælg det rigtige profilbillede

Valg af profilbillede er ofte noget at det, som de fleste af os virkelig bruger energi på, og ofte kan gå rigtig galt i byen med. Den klassiske fejl, som mange begår, er at køre ned i en spiral af selvlede over ens nuværende fysiske tilstand, og går tilbage i gemmerne, og finder et fem år gammelt feriefoto frem.

Uanset om du ikke ligger på din i dit hoved idé om din ‘ideal’ vægt, så vælg et billede, der ligner dig mest muligt som du ser ud nu.

Selvfølgeligt er det helt naturligt at ville vise sig frem fra sin bedste side, men uanset skal du stå ansigt til ansigt med din kommende date på et tidspunkt, og det giver ikke et godt første håndstryk at han eller hun vil få følelsen at du enten har forsøgt at narre ham eller hende, eller at du ikke tør stå ved dig selv.

Derfor vælg istedet et godt vellignende profilbillede, der viser dine bedste sider. Hvorvidt du skal vælge et helfigurs billede eller et ansigtsbillede, er op til dig. Vælg et billede du føler dig tilpas med.

Vær opmærksom på at for meget hud, kan sende nogle lidt tvetydige signaler. Hvis du er ude efter sex og flirt, så hold dig ikke tilbage, men er du ude efter en seriøs date, er det måske strategisk klogt, at sende et andet signal.

Sådan tester jeg en dating side

Jeg startede med at skrive denne blog, da jeg blev single for 3 år siden, så alle anmeldelser du finder af bl.a. ElitedatersDating.dkMatch.com eller Partnermedniveau, er anmeldelser jeg skrevet ud fra min egen virkelige dating erfaring med at have en profil på de nævnte datingsider.

Selvfølgelig kan man måske beskylde mig for derfor ikke at være helt objektiv. Nogle ville måske sige, skriver du så ikke bare ud fra din egne uheldige eller heldige dating oplevelser.

Svaret er jo, det gør jeg, men på den anden side, synes jeg også det har langt mere værdi at læse en rigtig anmeldelse, af singler, der rent faktisk dater aktivt på de nævnte portaler.

Som et skridt i retning af at gøre mine anmeldelser mere nuancerede, og hvad kan vi kalde det statistisk valide, interviewer jeg andre singler, som jeg f.eks. har lært at kende via single arrangementer om deres oplevelser med de nævnte dating sider.

Det gør jeg for f.eks. også at få et mandligt perspektiv på, som jeg jo i sagens natur ikke kan give. Derudover er alle dating sider testet fra både mobil og desktop.

Fra en mobil bredbånd forbindelse har jeg testet hvordan mobil oplevelsen på det givne dating site fungerede. F.eks. om det var nemt at logge ind på sin profil, at søge blandt profiler og skrive beskeder fra mobil. For mange dating sider gælder det nemlig at mobil oplevelsen er væsentligt dårligere end desktop oplevelsen.