EliteDaters

Elitedaters.dk – anmeldelse

Hurtigt overblik

Nummer
Fordele
Ulemper
1
Største dating side for akademikere i Danmark
Geografien – primært en københavner/århus side
2
Seriøse profiler
Lidt elitær
3
Billigt månedligt abonnements gebyr

Okay indrømmet, da jeg første gang skulle prøve Elitedaters.dk var jeg ret skeptisk. Havde mildest talt lidt afsmag ved princippet om, at jeg nu kun ville date akademikere. Som om det var en finere race end håndværkere, folkeskolelærere og pædagoger. Så selvom jeg havde det lidt svært med at indrømme det, måtte jeg jo indse, at det jo alligevel var en selektering jeg automatisk laver som akademiker selv, når jeg lede efter potentielle matches på andre dating sider. Så hvorfor ikke bare kigge uhyret i øjnene og hoppe på Elitedaters.

Elitedaters i korte træk

Højt uddannede
Dating for bøsser og lesbiske
Ligelig fordeling mellem mænd og kvinder❌ 60% kvinder
Ældre singler
Snyde profiler
Pris per månedkr 99
Freemium medlemskab 2 dageo kr.

Så hvad er Elitedaters.dk? Elitedaters er en niche dating side, der som de selv skriver det, tilbyder dating for  “ambitiøse singler og højtuddannede”. Det er simplethen et krav for at kunne oprette en profil, at man 1) enten er færdiguddannet inden for en længere videregående uddannelse eller 2) er studerende ved en højere videregående læreranstalt. Imidlertid skal du ikke sende dine eksamensbeviser ind til Elitedaters.dk for at kunne oprette en profil, så du kan i princippet lyve om det, hvis du vil. Men det vil nok blive et problem, hvis du kommer på en date, og hun eller han spørger ind til din uddannelse. Man kan sige generelt set er det bare en rigtig dårlig start at lyve om tingene. Så undgå at gør det.

Høje krav til profiltekst og billeder

Ikke nok med at du skal have en længere videregående uddannelse, eller i hvertfald være igang med at få en, sætter Elitedaters høje krav til deres medlemmers billeder og profil tekst. Helt konkret skal være profil godkendes og profiler, der indeholder profilbeskrivelser, der er præget af klicheer, floskler og billeder af dårlig kvalitet, vil ikke blive godkendt af Elitedaters.dk. Der er altså noget pres på, når man skal skrive en profiltekst, jeg var selv helt nervøs, for hvordan undgår man ikke en grad af floskler. Min erfaring er dog at kravene ikke er så høje som man måske tror, når man læser deres strenge reglement. Man støder også på profiltekster, der ikke er de mest beskrivende eller opfindsomme på trods af de strenge krav.

Men generel er det positive resultat af den ‘hardcore’ tilgang er en overvægt af virkelig kreative, lange og meget personlige profiltekster. 

En del af de positive ting ved de mange krav Elitedaters har, er at sitet på alle måder fremstår seriøst. Både design delen, der er clean, minimalistisk, og fri for reklamebannere og upsale bannere, som man kan støde på hos mange af de andre dating sider. Deruover ser du ikke et hav af useriøse profiler med profiltekster kun bestående af blinke smileys eller  ‘lurer lige’ profiltekster.

Alder og kønsfordeling

Du ser få meget unge profiler, blandt ande på grund af udddannelseskravet hos elitedaters, er gennemsnittet 30+, og de fleste profiler ligger mellem 25-35 år. Det største problem for mig var midlertidigt ikke det elitære adgangskriterie, men det faktum at kønsfordelingen er noget skæv (netop pga. uddannelseskravet), som siger noget om uddannelsesskævheden i Danmark. Det betyder at 65% af profilerne er kvinder. I det hele taget er udbuddet af smukke, intelligente og veluddannede Københavner kvinder overvældende, der er mildest talt inflations lignende tilstande på Elitedaters, så er du selv veluddannet, single Københavner kvinde på Elitedaters, er det altså en noget hård omgang for selvtilliden. For antallet af mænd matcher slet ikke kvinderne på Elitedaters.   Ofte måtte jeg fange mig selv i at støde på flere interessante kvinde profiler end mande profiler. Og det er alså ikke så fedt som kvinde, er du mand er du til gengæld fultstændig i dit rette element og kan vælge og vrage derinde.

“Problemet med Elitedaters er ikke de elitære adgangskrav, men kønsfordelingen, som helt overvejende ligger til mændendes fordel…”

Hvad koster et Medlemskab på elitedaters.dk?

Det mest påtrængende spørgsmål er som oftest, om man kan få lov at oprette en gratis profil, for hvem har lyst til at binde sig til e dyrt medlemskab hvis man hurtigt finder ud af at der slet ikke er nogle profiler, man har lyst til at skrive til. Det ved de gost hos Elitedaters, som man har mulighed for at oprette en gratis ‘lurer profil’ , dvs, uden at du skal udfylde dine oplysninger, og hvor man kke kan kontakte andre profiler, og du kan heller ikke læse den fulde profiltekst. Det er altså en noget begrænset version af sitet, man har mulighed for at opleve.

Deruover får du tilmed 2 dages gratis medlemskab, når du har oprettet en profil, som jeg faktisk synes er rigtig fint, og som du ikke ser mange andre steder. Her kan du igen lige se dig om og prøve at skrive lidt frem og tilbage med nogle profiler, før du beslutter dig for om du vil binde dig til et måneds medlemskab, der koster: 99 kr pr. måned. Elitedaters ligger altså absolut i den billigere end af skalaen hvad angår deres månedlige abonnements gebyr.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *