Akiviteter på den første date

10 ideer til første date aktiviteter

Hvad skal man lave på den første date? De fleste laver den klassiske kaffe date, eller tager ud og spiser, men skal vi være helt ærlige, så bryder de færreste af os faktisk om at sidde med en man aldrig har mødt før på den måde. Det blive hurtig stift og akavet, og er det en date, man har lyst til at afslutte hurtigt, kan det være svært at komme ud af, hvis man sidder og skal spise sig igennem en 3-retters middag først.

Derfor har jeg i mange år eksperimenteret med at finde på anderledes dates. Herunder vil jeg ridse mine 10 favoritter op, samt fordele og ulemper ved de forskellige date aktiviteter. God fornøjelse:)

10) Den dyreglade: Tag på date i Zoologisk have

Bor du i nærheden af en zoologisk have, er en tur i ZOO en oplagt date idé. Fordelene er at I afslappet kan gå en tur sammen og naturligt har noget at tale om. Kan man ikke bare gå en tur et hvilket som helst sted, kan man måske spørge? Jo, men i Zoo går I rundt og ser på dyrene, og har mulighed for at snakke og grine over det I ser, istedet for forceret kun at skulle tale om hinanden. Er der ikke en Zoo i nærheden, kan en mindre dyrepark også være et oplagt udflugtsmål. Der er bare noget ved at være i nærheden af dyr, der får de fleste til at slappe af, grine og komme i kontakt med de måske mere barnlige sider af en selv. Det er altså en rigtig god måde, at opleve en anden side af ens date på, end den du kommer til at opleve, hvis du sidder med ham over en 3 retters middag.

Minusserne: I skal begge kunne lide dyr, ellers kan det blive en lang dag.

Køb gavekort til zoo – spring køen over

9) Den Musikalske (læs:pinlige): Karaoke

Okay, indrømmet den her er ikke for de generte. Til gengæld må der gerne drikkes alkohol her;). At tage på karaoke bar er ikke for sarte sjæle. Særligt hvis man ikke har en tone i livet som i mit tilfælde. Til gengæld er der ikke noget mere befriende og forbindelsesskabende, end hvis man kan lave en aktivitet sammen, hvor man virkelig får mulighed for at grine ad sig selv og hinanden. Og hvis der er et sted, hvor vi virkelig kan grine ad os selv, er det når vi springer ud i noget, vi virkelig ikke er gode til. Jeg vil faktisk direkte fraråde dig at tage på karaoke bar med en date, hvis du er god til at synge. Så har du nemlig helt misforstået konceptet. Konceptet er nemlig at gøre noget sammen som I begge er rigtig dårlige til. Så hvordan kan jeg så vide, om min date også er dårlig til at synge? For hvad nu, hvis jeg kommer og synger ad helvedes til, og det så viser sig at han er en anden Bruce Springsteen? Ja, den skal der selvfølgelig lige tjekkes op på først, måske kan du for sjov skrive til ham før jeres første date, og lige stikke en finger i jorden.

Minusser: Hvis han/hun synger som en drøm, og du lyder, som når man trækker en kat i halen, kan det muligvis blive lidt en udfordring.

8) Den konkurenceglade: Spil aften

At spille brætspil sammen kan være en både sjov og underholdende måde at bryde isen på, på en første date. Hvis du synes, det er lidt for intimt at invitere ham/hende hjem og spille, findes der heldigvis flere og flere spil caféer og deciderede brætspilsklubber rundt omkring i Danmark. F.eks. Bastard i Kbh eller Århus Brætspils Café.  Her kan få et mindre symbolsk beløb sidde og spille, så længe man vil. Hvis man synes det er lidt for nørdet at sidde på en decideret spil café, har de fleste cafeer også et spil Backgammon eller kortspil stående. Det gode ved denne type date er igen også at I får mulighed for at grine, konkurrere og drille hinanden, uden at det bliver for selvhøjtideligt og alvorligt. Igen er det en god måde at tjekke om din date, kan grine og ikke tage sig selv så alvorligt på.

Minusser: Hvis du eller din date er en rigtig dårlig taber;)

7) OUTDOOR DATEN: VANDRETUR

At vandre, ja bare at gå sammen, er en fantastisk måde at være sammen på. I kommer ud i naturen, får frisk luft og ser en masse. Og så er der bare noget ved at gå i naturen, der naturligt fordrer de dybe meningsfulde samtaler. Desuden bevæger I jer, og tavshed engang imellem bliver ikke pinlig, men naturlige tænkepauser mellem jer, mens I går sammen. At tage på vandretur er altså en skøn afslappet måde at være sammen på. I kan vælge om I vil gå all ind, og også lave en overnatning i naturen, hvilket er en fantastisk oplevelse at have sammen, og noget der virkelig knytter bånd. Jeg er dog godt klart over, at de fleste måske synes det lige er i overkanten at tilbringe 24 timer sammen på den første date. Så vil du gerne tage det i mindre bider, er en 1-2 timers travetur også fin til den første date, og så kan I hvis kemien er god, vælge at tage en længere weekendtur på et senere tidspunkt. Se en oversigt over gode vandreruter her.

Minusserne: Indrømmet med det danske vejr kan det være lidt af en udfordring at tage på vandretur i. Men har man ordentlig vandreudstyr, et par gode støvler, evt. et regnslag og evt. et lille kogeblus til at lave kaffe på, er selv regn, blæst og vintertemperature i Danmark ingen hindring. Køber selv mit  vandreudstyr hos 55Nord, der tilbyder alt hvad du har brug for, for at blive klædt på til din vandre date, se mere her.

6) Den kulturelle: Tag på Museum

At tage på museum lyder måske lidt tørt umiddelbart, men husk på at der er mange forskellige slags museer. Hvis du eller han ikke er til klassisk billedkunst, er der f.eks. eksperimentariet, medicinsk eller naturhistoriske museer, der kan noget andet end et klassisk kunstmuseum. Igen har jeg taget dette forslag med, da det er en god måde at være sammen på uden at man behøves hverken snakke eller kigge hinanden i øjnene hele tiden. I har igen her et naturligt samtale emne, udstillingen, som på en naturlig måde kan åbne op for en masse dybe og gode snakke, uden at I behøver snakke om de klassiske, hvad laver du, hvor bor du spørgsmål. Desuden skal man tit hviske lidt på museer, der gør at man naturligt skal rykke lidt tættere sammen, det skaber en naturlig fortrolig og intim stemning.

Minusser: Det er måske en god idé lige at lave en lyn-research på din dates interesser, inden du vælger hvilket type museum, så du ikke trækker én, der ingen interesse har for kunst ind på et klassisk museum.

5) Den sjove: Tag til et forrygende musikalsk dinnershow med Wallman’s

Nummer et formål her er, surprise.., at I skal grine sammen. Der er intet, der løser op på nerverne og får gang i den frie naturlige snak end at grine sammen. En aften hos Wallmans byder på en 4 retters menu og et storslået akrobatik, comedy og musical show. Showet, der kører i 2019, Urban Nights byder på fede pop sange fra blandt andet Ariana Grande, Katy Perry og AC/DC.  Showet varer 3 timer, hvor der selvfølgelig også er pauser undervejs, hvor man har mulighed for at snakke og grine sammen. Et stort plus, foruden den helt klare wow-faktor, ved at tage din date med til et Wallman’s sjow, er at du har mulighed for at finde ud af, om I har samme humor. Griner I f.eks. af de samme vittigheder? Derudover har du også mulighed for at sidde tæt sammen med din date uden at I behøver at snakke, men blot mærke hans/hendes nærvær, som også er en måde om du kan mærke om der er en naturlig kropslig kemi. Det kan være de helt små ting; du har mulighed for at mærke hans/hendes duft, mærke hans/hendes kropsvarme osv.

Minusser: Ikke noget umiddelbart.

4) Den kreative: Tag til croquis tegning

At lave noget kreativt sammen er en god måde igen at komme ud over den konventionelle kaffe date på. Det gode ved at sidde at lave en kreativ aktivitet sammen på, er at I kommer ud af hovedet og ned i hænderne bogstavelig talt. I kan pludselig slippe fokus på jer selv, og istedet fokusere på noget andet – i dette tilfælde, med croquis tegning, faktisk en tredje. For der vil være en nøgen mand eller kvinde i rummet. Igen er det her ikke en aktivitet for hvem som helst, så du skal selvfølgelig fornemme at din date, ville kunne have mod på det, før du foreslår en croquis date. Men en del af idéen lidt ligesom med karaoke, er at lave en aktivitet ingen af jer har prøvet før, hvor I begge er lidt på udebane og derved naturligt kan opbygge en fællesskabs følelse af at være på udebane, og få mulighed for at grine lidt af jer selv og hinanden. De fleste tror fejlagtigt en date handler om at sidde og bevise overfor hinanden hvor perfekte vi er, men faktisk viser mange undersøgelser at, vi bliver forelskede i hinandens skrøbeligheder snarere end styrker.

Minusser: Der er en nøgen person i rummet, så det er ikke en date for de bornerte.

3) Den adrenlinfyldte: Tag til klatring

Den her er for de mere action hungrende, der ikke har højdeskræk;) Der er efterhånden dukket mange klatrehaller op rundt omkring i Danmark, hvor du kan leje både udstyr og få kyndig vejledning, hvis du ikke har prøvet at klatre før. Der findes både udendørs og indendørs klarevægge afhængig af årstiden. Det er fedt at klatre kan jeg hilse og sige, for dem der ikke har prøvet det før, og selvom du ikke har prøvet det før, er det ikke en hindring. Selv er jeg ret begejstret for Blocks og Walls in København, der nok er Danmark’s største klatrehal. Her kan du vælge mellem et hav af klarevægge både for begyndere og øvede, og så har de rigtig gode instruktører, der står klar til at hjælpe.

Det fede ved at klatre er at det giver et kæmpe adrenalin rush, og når du når toppen, er du på højden af din selvtillidsfølelse. Du trigger altså din hjerne til at opnå en naturlig ‘high’, som gør at du kan vise dig fra din bedste side sammen med din date. Samtidig får i en fælleskabende oplevelse, der skaber en naturlig samhørighed.

Minusser: Hvis din date har stærk højdeskræk, kan det være en lige lovlig overvældende udfording på en første date.

2) Den aktive: træn sammen

Det her er den sidste date idé, som er for de aktive. I kan gøre det på mange måder, f.eks. løbe en tur sammen, tag en yoga time sammen, tage en almindelig træningstime (f.eks. TRX, cirkeltræning, crossfit eller andet) sammen i det lokale fitness center. Gør hvad der fungerer for dig kort sagt. Det jeg selv har gjort er at mødes med en fyr i en park, og hvor vi skiftes til at lave små korte programmer for hinanden. F.eks. kan I skiftes til at tage lead i 5 min. hvor den der har lead bestemmer øvelserne. Det gode ved at træne på den måde, er at I får mulighed for at vise hinanden kreativitet og lederevner. Desuden får i pulsen op og gang i vejrtrækningen, som er godt mod nervøsitet. Derudover er der igen et fællesskabende moment i at klare nogle fysiske udfordringer sammen. Jeg kan anbefale Billig-Fitness, hvor jeg selv køber mine træningselastikker og TRX udstyr, som er perfekt til at tage med ud i en park til en fedtforbrændende træningsdate. Er i udenfor kan I slutte af med at snuppe en vand og en kop kaffe og slå jer ned på en bænk eller fortovs café, er I i et fitness center, kan I evt. mødes i boblebadet eller saunaen, hvis faciliteterne findes, eller smutte ned og tage en kaffe på den nærmeste café.

Minusser: I bliver svedige og forpustede, så I skal kunne være komfortable med at se hinanden au natural;)

1) Hjernevrideren: Tage på date i et escape room og løs et mysterie sammen

Okay jeg er ret stor fan af Escape Rooms. Og jeg har ikke været på min sidste date i et af dem. For de der ikke ved hvad det går ud på, er Escape Room’s et live spil, som du fysisk går ind i. Oftest består spillet i enrække gåder og hjernevridende logiske opgaver man skal løse sammen pakket ind i en spændende fortælling. Det er lidt ligesom fangerne på fortet, hvor du skal løse mysteriet for at blive lukket ud igen. Deraf udtrykket ‘Escape’. Escape Room’s er ikke kun beregnet til team building arrangementer med dine kollegaer, men egner sig også særdeles godt til at lære din date bedre at kende. Og det at skulle samarbejde sammen er en super god måde at lære hinanden at kende på. Samtidig er der masser af spænding, så der er rig mulighed for at have noget at snakke om både under spillet og bagefter, når man får sig en drink eller en bid mad.  Hvis du tænker; ‘skulle det være romantisk?’ Så er mit svar faktisk, at ja det kan det godt være. Ofte er der tilsat lidt uhygge til spillet, så man får rig mulighed for at krybe tættere sammen.

Minusser: Hvis du virkelig ikke er god til at tænke logisk, kan gåderne du skal løse i et Escape Room være lidt af en udfordring.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *