Dating sider senior

Som der er kommet flere og flere singler over 50 i Danmark, er der også kommet flere og flere senior dating sider til på det danske marked. Herunder vil jeg guide dig til mit bud på Danmarks bedste dating hjemmesider for ældre eller seniorer om man vil, samt forklare lidt om, hvordan en senior dating side adskiller sig fra en almindelig dating side.

Bedste dating sider for senior singler 2024

50 plus match

 • Medlemmer
 • Gratis profil Ja
 • Målgruppe Aktive mennesker over 50
 • Matchmaking Ja
 • Chat Ja
 • Mobil app Ja
 • Int. medlemmer
 • Plus profil pris pr. md. 199 kr

Senior dk

 • Medlemmer 6.500+
 • Gratis profil Ja
 • Målgruppe 50+
 • Matchmaking Nej
 • Chat Ja
 • Mobil app Nej
 • Int. medlemmer
 • Plus profil pris pr. md. 75 kr

Hvad gør en dating side god for seniorer?

I tabellen herover, har jeg udvalgt de senior dating hjemmesider, som jeg synes har mest at tilbyde ældre singler. Her har jeg lagt vægt på følgende:

 1. Hjælpsom og frem for alt let tilgængelig kundeservice på dansk (selvfølgelig)
 2. God og intuitiv bruger interflade, der gør det nemt at bruge hjemmesiden, dvs, god navigation, letlæselig tekst, genkendelige ikoner osv.
 3. Hyppigt og varieret udbud af offline events/arrangementer.
 4. En god geografisk/demografisk fordeling af medlemmer af dating hjemmesiden (dvs. i forhold til køn, alder, bopæl og ikke mindst interesse område.
 5. Billigt månedsabonnement der kan lade sig betale med en pensionist løn.
 6. Høj grad af tryghed og transparens – dvs. ingen falske profiler eller agressiv markedsføring. F.eks. agressive pop ups med potentielle matches osv.
 7. Søgefunktion, der kan filtrere profiler ud baseret på interesse områder.
 8. Diskussions/interesse chat fora baseret på interesse fællesskaber.

Noget af det som er blevet klart for mig efter at have interviewet en større gruppe af senior singler, var at der var to ting der var vigtigst for ældres dating behov:

 1. Behovet for at  kunne mødes hurtigt ude i det virkelige liv.
  Senior singler gider ikke at der skal skrives for meget frem og tilbage, da de fleste fandt det anstrengende at sidde for længe og skrive foran computer skærmen.
 2. Behovet for at kunne mødes om nogle fælles interesser.
  I højere grad end yngre singler, der er meget optaget af at have fælles karriere mål, er det for de ældre vigtigere at man har fælles hobbyer, man kan være fælles om. Det kan f.eks. være at rejse, dyr, bøger eller lignende.

Noget af det jeg virkelig har lagt vægt på, når jeg har testet dating hjemmesider for senior singler, er derfor om de imødekommer ovenstående 2 behov. Det faktum at de fleste af jer, ikke bryder sig om at sidde og skrive for meget foran skærmen, har gjort at jeg har vægtet designet på bruger interflade højt. Det skal være nemt at finde rundt og bruge dating hjemmesiden, også for dig, der ikke er så vant til at bruge internettet f.eks.

a man and a woman sitting at a table with wine glasses

Ældre singler vil ud og mødes i virkeligheden

Derudover har jeg lagt stor vægt på om senior dating siden arrangerer single events for dens medlemmer. Mange af jer ældre vil hellere ud at møde andre singler i virkeligheden end at skrive i evigheder sammen på nettet. Det kan jeg virkelig godt forstå, har det på helt samme måde selv. Det kan

dog stadig være nødvendigt at have en dating hjemmeside til at hjælpe med den første kontakt, men derfra vil vi gerne ud og møde en potentiel kæreste i virkeligheden. Det gode ved at komme til et single event, er at der er mange singler samlet, så du får mulighed for at hilse og snakke med mange på en afslappet og naturlig måde, og måske endnu vigtigere at du kan mødes med andre singler omkring en fælles interesse. F.eks. Fugleturer, byvandring, teaterture, museumsture osv. Det er vigtigt at dating siden har denne service, hvor de organiserer oplevelsesarrangementer, hvor vi kan komme ud at møde andre singler.

En anden ting, der stod klart efter at have snakket med flere ældre singler, er hvor mange der føler sig ensomme, når man kommer op i pensions alderen og ikke har en partner. Når vi forlader arbejdsmarkedet glemmer mange af os, hvor meget af vores sociale liv, der er knyttet op på vores arbejdsfællesskaber. Er vi gået på pension og har vi ikke en partner, er der begrænsede udbud af sociale oplevelser for os, når vi bliver ældre. Derfor bruger, mange ældre singler, også senior dating sider, som et socialt mødested simpelthen. Derfor er det vigtigt at ligesom med de sociale arrangementer, at dating siden også tilbyder diskussions fora og chat rum, der ikke kun er til at flirte i, men også til at snakke om alverdens ting i. Det kan være særinteresser, som man leder efter nogle at dele dem med. Det kan være spørgsmål om sygdom, ensomhed og de svære ting i livet. Kort sagt en dating side for ældre, skal kunne mange flere ting end blot at være en platform for at finde en kæreste.