Anmeldelse af Match.com

Overordnet indtryk: Match.com kan anbefales som dating side på grund af den størrelse (antallet af profiler) og er desuden velegnet hvis man er åben over for at møde singler uden for Danmarks grænser. Har desuden mange år på bagen, 16 år, siden 2002 og har et pæn design og en velfungerende brugerflade samt app.

NummerFordeleUlemper
1En af de største dating sider i europa, Stort udvalg af datingprofilerGeografien (få singler fra de større byer)
2Seriøs dating side, hvor folk gør sig umage med deres profil, og når de henvender sigAbonnements pris i den lidt højere ende
3Aldersgruppe – mange singler i 30’erne og 40’erneOPRET EN PROFIL

Kan jeg afprøve Match.com gratis?

Ja. Du har mulighed for at afprøve Match.com gratis. Det er gratis at registrere sig og søge gennem alle profiler, det er først i det øjeblik du ønsker at begynde at kommunikere med nogle af datingprofilerne, at du skal betale. Du kan vælge mellem medlemskab på 1 måned, 3 mdr. og 6 mdr. Jo længere du binder dig jo billigere bliver abonnementet.

Match i korte træk

Højt uddannede

Dating for bøsser og lesbiske

Ligelig fordeling mellem mænd og kvinder

✅  45% kvinder, 55% mænd

Ældre singler

Snyde profiler

Pris per månedkr 279 – 479
Antal medlemmer300.000 i DK, 60 Mio. på verdensplan

OPRET EN PROFIL

Hvor mange svarer tilbage på Match.com?

Da jeg testede match.com i sommeren 2018, fik jeg følgende resultater på min kvindelge profil test:

  • Jeg tog kontakt til 100 dating profiler
  • Lidt over 60 resulterede i svar, heraf resulterede 20 i en længere samtale frem og tilbage
  • For en kvindelig profil, får 6 ud af 10 får svar

Seriøsitet og kvalitet blandt profilerne

For at registrere sig skal man minimum uploade et billede af sig selv. Det vil sige du vil finde profiler med kun et billede, hvor man altså får et noget begrænset indtryk af hvordan personen ser ud. I flere tilfælde måtte jeg bede folk om at sende flere billeder, som man jo også fint kan når man først har haft en indledende dialog. Men betyder udseendet meget for en, så er der nok andre dating apps, der er mere visuelt orienterede, som f.eks. Tinder.  85% af profilerne jeg havde kontakt med havde en person beskrivelse der var mere end 300 ord lang, og som man kunne mærke profilerne havde brugt tid på. Iforhold til profil beskrivelse og den indledende kontakt, var det mit klare indtryk at Match.com er en dating side for seriøse singler, der leder efter et længerevarende seriøst forhold og ikke bare sex. Deruover oplever jeg, at de mænd jeg snakker med på Match.com virkelig bruger lang tid på at skrive, og virkelig gør sig umage, hvilket bestemt ikke altid er tilfældet, så igen – en seriøs side for singler, der virkelig gerne vil have et forhold, og ikke bare for flirt og sex.

Tip:  Jo mere detaljeret du er i din egen profil tekst, jo flere seriøse henvendelser vil du få, for singler der virkelig matcher dig,  da du vil dukke op i de korrekte søgefiltre, når andre singler søger efter profiler med specifikke preferencer, interesser osv.

geografi, alder og kønsfordeling

Du har i princippet mulighed for at date folk fra hele verden, da Match.com er et stort internationalt datings site, så åbner du op for søgninger for singler uden for Danmark er mulighederne uanede. For overskuelighedsskyld, og fordi jeg regner med at de fleste af mine læsere er danske singler, går jeg ud fra at de fleste som udgangspunkt leder efter singler inden for en relativ overskuelig afstand, og vil herunder fokusere på de danske profiler. Det skal dog nævnes at det er muligt at søge på udenlandsk dansere osv. hvis man f.eks. er en dansk single, der er bosiddende i udlandet og leder efter andre danskere bosat i ens land. f.eks.

Kønsfordeligen ligger nogenlunde ligeligt hos Match.com med en lille overvægt blandt de mandlige profiler. Aldersgruppe mæssigt ligger 80% af profilerne +30 år, hvilket er perfekt for mig, da jeg normalt søger single mænd +35. Er du derimod i 20’erne vil du nok opleve segmentet som lidt ældre. Hvis vi starter med at snakke om de mandlige profiler, virker der til at være en overvægt af single mænd med kortere eller mellemlange uddannelser med arbejde inden for det private erhvervsliv, og kun et mindretal af akademikere. Til gengæld faldt jeg også kun over ganske få inden for de faglærte professioner, som håndværkere, kok osv. Vi taler altså mere mænd i slut 30’erne 40’erne mellemklassen private erhvervsdrivende osv. Geografisk virker det som om Match.com er en af de dating sider, der formår at trække brugere fra provinsen og jylland, snarere end fra de store byer, som særligt er tilfældet på akademiker portalerne, som f.eks. Partnermedniveau og Elitedaters. Det er lidt træls hvis man som jeg er fra Århus – til gengæld er det rigtig godt nyt for kvinder fra mindre provinsbyer, som Randers, Skanderborg, Viborg, Holbæk, Næstved osv. Det virker til det er her singlerne, der går på Match.com bor:). En anden interessant ting, som nok hænger sammen med aldersgruppen på Match.com er at der er et relativt stort antal fraskilte singler(med og uden børn). Når man som jeg er oppe i 30’erne er det noget man bør indstille sig på, at fra nu er vil de mænd, man møder, have en fortid og bagage. Jeg har accepteret det og dater både mænd børn og ægteskab i bagagen. Men det er noget man skal indstille sig på.

Hvis vi taler de kvindelige profiler, er det mere eller mindre samme billede, dog med lidt flere kvinder i slut 20’erne, samt du finder flere kvinde profiler, der bor i de større byer. Demografisk set er de fleste kvinder også inden for de mellemlange uddannelser, rigtig mange sygeplejersker, en del skolelærere og ellers igen også mange inden for det private erhvervsliv – en del inden for mellemleder stillinger. Grundet alderen er lidt lavere hos kvinderne, finder du færre fraskilte og med børn end på mandesiden.

Generelt indtryk

Generelt er Match.com en udmærket dating side for seriøse singler. Folk gør dig umage med deres henvendelser her, der er ingen overfladisk swiping kultur som du ser på Tinder f.eks. Aldersgruppen er ligeledes et andet plus, da det er dejligt at se så mange single profiler i 30’erne og 40’erne, hvor man sommetider kan føle sig som lidt af en minoritet på andre dating sider. På minus siden vil jeg nævne geografien og prisen. Bor du som jeg i de større byer, vil du dog muligvis finde antallet af profiler noget begrænset. Derudover ligger den månedlige abonnements pris i den højere ende.

OPRET EN PROFIL