Hvorfor svarer han ikke tilbage og andre ofte stillede spørgsmål

Daten kom i hus, og det var så fantastisk! Vi snakkede til langt ud på natten, og aftalte at vi skulle ses igen. Nu er der gået 3 dage, og han har stadig ikke skrevet! WTF? Hvorfor skriver han ikke? Det var jo så hyggeligt…

Et af de hyppigst stillede spørgsmål fra frustrerede datere, kommer fra kvinder, der bliver usikre, når fyren pludseligt virker til at trække sig fra relationen, ofte ud af det blå, uden at der findes en umiddelbar grund til det.

Selvfølgelig kan dette ligeså vel ske for mænd, hvilket det også gør, men skal vi være en lille smule kønsstereotype, bruger kvinder ofte mere tid og energi på at gruble over det.

I den nedenstående artikel, vil jeg komme ind på de oftest stillede spørgsmål, der opstår i datingsituationer, og mulige forklaringer og løsninger derpå.

Spring direkte til afsnit:

  Hvorfor svarer han pludseligt ikke tilbage?

  Først og fremmest er det vigtigt at slå fast at alle, både mænd og kvinder, bliver mere sårbare og usikre, når vi begynder at date et nyt menneske, særligt hvis det er en man begynder at få lidt følelser for. Pludseligt kommer der noget på spil, noget man kan miste, og det er fuldstændigt helt naturligt og almindeligt at blive usikker, når der er noget på spil i en relation. Vi ser derfor ikke altid tingene som de virkeligt er, men snarere tolker vi adfærd hos den anden som symptomer på det vi frygter allermest – at blive afvist. Men tag det roligt, træk vejret, for som oftest, er det du oplever ikke andet end dit eget negative tankespind.

  En af de ting, der betyder rigtig meget for en ny relation, særligt i den spæde begyndelsefase, er SMS-flirten. Eller måske skulle vi rettere kalde det SMS-gamet. Hvor hurtigt skal man skrive? Hvor mange og hvilke emojis skal man bruge? Hvor meget og hvor hurtigt skal man udtrykke hvad man føler for den anden?

  Derfor, når den anden pludselig ikke svarer tilbage, eller tager lang tid om at svare, melder tvivlen sig hurtigt; er det en del af et spil? Eller er han bare ikke så interesseret mere?

  Desværre er der ikke en enkelt forklaring på denne gordiske dating knude, men et af de pejlemærker man kan bruge, for at vurdere om der er tale om en ren og skær udmatning af kemien, eller om han (eller hun) har gang i et ‘kold’/’varm’ spil, hvor han forsøger ikke at virke alt for ‘hooked’, er at forstå følgende dating logik:

  De fleste af os lærer fra andre, særligt fra vennegruppen, det gyldne dating råd, at man ikke må virke alt for interesseret alt for hurtigt. Og hvorfor så ikke det? Jo logisk set, er det vel lidt ligesom varerene i et supermarked, den hvidvin, der står forrest på disken med et stort gult skilt og skriger ‘køb mig’, virker bare lidt mindre eksklusiv end den dyrere og mere diskret indpakkede vin der står oppe på øverste hylde, og ikke er særligt interesseret i at blive revet ned fra hylden. Vi er tilbage ved udbud og efterspørgsel for at tale i økonomiske termer, og i mennesketermer, kostbarhedspillet.

  Derudover synes de fleste af os, hvis vi skal være helt ærlige, at der er noget ret utiltrækkende, ved tanken om at den anden sidder helt desperat og afventer den næste SMS skal tikke ind, og ikke har andet at se til.

  Tanken om at den anden har et travlt og spændende liv, og ikke sådan lige har tid til at svare tilbage på en SMS, virker ganske enkelt mere dragende.

  Derfor chancen for at han 1) ikke har haft tid til at svare tilbage, eller 2) spiller et spil, hvor han forsøger at gøre sig lidt kostbar og interessant, overvejende stor.

  Men hvad nu, hvis vi kan se, at han har set beskeden, men ikke har alligevel ikke har svaret? Er chancen så større for, at han mistet interessen?


  Det kan man på ingen måde konkludere, ligesåvel kan han have gang i et spil, for at virke som om han er travlt optaget med sit spændende liv, og måske, måske ikke har tid til at se dig.

  Det bedste råd, er ikke at sidde passivt med hænderne i skødet og vente tilbage, og værst af alt, begynde at skrive fornærmede SMS’er a la: “Hvorfor svarer du ikke? Jeg ved du har set min besked”.  

  Fornærmede, forsmåede SMS’er er gift for enhver relation. Selvom det rent faktisk får ham til at svare tilbage, vil det aldrig nogensinde bringe noget godt med sig, at spille fornærmet og forurettet. Og det svar du får, vil ikke komme af lyst, men af en form for forsvar fra hans side.

  Så skriver han ikke af sig selv, eller inden for den passende tidsramme, du har besluttet dig for inde i dit hoved, er der kun èn ting at gøre: Stop med at fokusér på din telefon eller ham for den sags skyld. Lad telefonen blive hjemme, hvis muligt, løb en tur, lav en aftale med en veninde og flyt fokus et andet sted hen, lige pludseligt skal du bare se, der skal nok tikke en besked ind på et tidspunkt.

  Skal jeg vente på, at han skriver?

  Ovenstående spørgsmål opstår særligt, efter at man har mødtes første gang. Har man ikke lyst til at ses igen, er svaret nemt, vent til han skriver, og svar så pænt nej tak til at mødes igen, hvis du ikke har lyst. Har du derimod lyst til at ses igen, men er tvivl om, hvem der skal initiere den første kontakt, er der forskellige overvejelser man kan gøre sig:

  For det første: Er kemien ikke gensidig er det simpelt, så vil du få et afslag uanset om du, eller han skriver. Hvis det sker, så husk, at det ikke betyder, at der er noget i vejen med dig. Der kan være mange grunde til at den anden ikke har følt den samme kemi. Du er helt som du skal være.

  Kemi handler om komplekse psykologiske mekanismer, blandt andet om hvordan ens forhold er til ens forældre af samme køn, og fejlagtigt som mange tror, ikke hvorvidt du er ‘nok’ af det ene eller det andet.

  Men lad os nu sige, at kemien er gensidig og i har haft en elektrisk første date. Hvem skal skrive først? 

  I det store og hele er min personlige erfaring, at hvis en gensidig kemi er opstået er det ikke udslagsgivende hvem der skriver først.

  Alligevel er mit råd dog at bevare roen, og ikke kaste sig ud i et overstadigt SMS bombardement af fyren/pigen, også selvom det er det, man måske har mest lyst til, for at komme ud med sin begejstring overfor den anden.

  Selvom man har haft en fantastisk aften, er det en god idé at tage den med ro, fordøje oplevelsen og lade de nye indtryk bundfælde sig, inden man tager kontakt igen. Er kemien gensidig løber han eller hun ingen  steder.

  Grunden til at det kan være en god idé at tage det med ro er, at at det generelt er en dårlig idé at handle, når man er i sine følelsers vold. Og hvorfor så det?

  For det første, hvis du skriver midt i din eufori’s højeste peak, er chancen højere for at du kommer til at overreagere på detaljer, der kan komme til at gøre dig skuffet og såret, som du ellers ikke ville reagere på.

  Det kan f.eks. være at han er lang tid om at svare igen, eller han ikke skriver ligeså begejstret tilbage som du havde håbet på.

  En fyr der svarer tilbage med et ‘ja det kan vi da godt/ja hvorfor ikke’ – svar til et spørgsmål fra dig om: ‘I skal mødes igen’ – er ikke nødvendigvis et ‘ikke-begejstret-svar’, det kan bare være hans måde at kommunikere på.

  (Husk at fyre generelt ikke kommunikerer lige så detaljeret eller præcist som mange kvinder om deres følelsesmæssige tilstand).

  Heroverfor har kvinder en tendens til at handle/kommunikere, når de er midt i deres følelsers vold, som heller ikke er en rationel tilstand. Clashet mellem de to meget forskellige mentale tilstand, skaber ofte frustration og misforståelser, når mænd og kvinder kommunikerer.

  Derfor er min erfaring, at det er bedst at falde lidt ned på jorden, før man skriver tilbage, sov på det, gå på arbejde, lav nogle andre aktiviteter, løb en tur, og så kan du fatte tastaturet, og skrive en besked. Pyt med hvem der skriver først, bare sørg for at du skriver, når du er rolig og velovervejet og ikke når, du er højest på den lyserøde sky. Så skal alt nok ordne sig.

  Dernæst er det vigtigt ikke at falde ned i negative tanker, mens du venter på hans svar.

  Det kan være svært ikke at bekymre sig og analysere på, hvad hans manglende svar betyder. Men det vigtigste er, at du fokuserer på, at du er god nok, uanset om han ønsker at ses igen eller ej.

  Dit liv går videre, og du er ikke afhængig af en tilfældig fyrs accept. Jo mere du udstråler selvtillid, optimisme og ukuelighed, jo mere tiltrækkende og uopnåelig vil du virke på ham, og jo større er chancen for at han skriver.

  En kvinde, der skriver konstant og virker nervøs og halv-desperat er ikke en man ønsker at blive kæreste med. Spørg dig selv, om du ville have lyst til at blive kæreste med sådan en fyr f.eks?

  Hvad er de 5 hyppigste tegn på, at han ikke er interesseret længere?  

  1. Han bliver pludselig lang tid om at svare på dine beskeder, hvor han tidligere svarede tilbage inden for kort tid
  2. Hans svar blive kortere og mere neutrale end de var i starten
  3. Det er altid dig, der initierer samtalen, hvor det tidligere også var ham
  4. Han kommer med undskyldninger hvorfor han ikke har tid til at se.
  5. Når I endelig er sammen virker han oftere træt, uoplagt og uopmærksom end før

  En af de ting man kan opleve, når man dater en ny fyr eller pige, er at kommunikationen bliver mere sporadisk og han/hun er længere om at svare tilbage end han/hun var i starten, da i lige startede med at date. Den naturlige tanke er, at interessen fra den anden person er aftaget.

  Selvom det ikke nødvendigvis er tilfældet. F.eks. som jeg i ovenstående afsnit også har været inde på, kan der være mange andre grunde til, hvorfor den anden vælger at være længe om at svare tilbage på en besked.

  F.eks. at han/hun simpelhen er inde i travl periode, eller at han/hun prøver intentionelt at gøre sig selv lidt mere interessant ved ikke at virke alt for tilgængelig.

  Vigtigt er det at huske på, at selv om tilfældet er at den anden part har mistet interessen, betyder det ikke nødvendigvis at den anden person har mistet interessen ‘for good’.

  Nogen gange, særligt hvis vi har travle perioder, og den anden presser på med at ses en masse, og stiller krav til os, kan de fleste af os få lyst til at trække os lidt væk. Derfor giv ikke op, hvis han/hun virker mindre interesseret i en periode.

  Oplever du tegn fra fyren på at han ikke længere er interesseret, så spar dig selv for en masse smertelig analyseren frem og tilbage. Konfronter ham istedet direkte, simpelthen spørg ham: er du stadig interesseret i at ses? Siger han nej, så brug ikke en masse tid på at analysere over det, og prøve at finde frem til, hvad du kunne gøre anderledes.

  Du er helt som du skal være. Det var bare ikke den rigtige konstellation. Istedet kom videre, vælg en ny  dating side, og mød en ny. Der kommer intet konstruktivt ud af at analysere på, hvorfor han ikke var interesseret.

  Hvorfor trækker han sig pludselig?

  Der kan være mange grunde, men herunder har vi listet De 7 mest almindelige grunde:

  1. Han har mistet interessen – den første fascination er aftaget, og han har fundet ud af at, du ikke er kæreste potentiale, selvom du er dejlig.
  2. Han føler det går for hurtigt. F.eks. kan det være han fornemmer, at du er hurtigere end ham til at trække relationen ind i det seriøse stadie. Måske er han der ikke helt endnu, så han trækker den anden vej for at signalere det går for hurtigt.
  3. Han har mødt en anden, eller dater en anden samtidigt og føler sig splittet. Er måske interesseret i jer begge to, men ved han på et tidspunkt skal vælge og trækker sig lidt fra det seriøse plan for ikke at komme til at såre nogen
  4. Han er ikke interesseret i at binde sig generelt, hverken med dig eller nogle andre piger.
  5. Han bærer på en hemmelighed, f.eks. børn fra tidligere forhold eller andet fra fortiden, som han ikke ved hvordan han skal få sagt, og trækker sig af frygten for at du ikke vil acceptere hans ‘bagage’
  6. Han står over for en stor livsbegivenhed, f.eks. job i udlandet eller lignende, der gør at han ikke ved hvordan han skal tackle situationen. F.eks. synes han du er dejlig, men ved han netop har sagt ja til en udstationering, der gør det umuligt at tilbyde dig et forhold på nuværende tidspunkt.
  7. Han har ren og skær brug for at mærke lidt efter hvad han egenlig føler, sommetider har man brug for ikke at se den anden i en periode, for at mærke om det handler om sex og ren tiltrækning eller der er noget dybere i relationen f.eks.

  Hvad gør jeg, når han pludseligt ikke virker interesseret mere?

  Min erfaring er, at det værste man kan gøre er at gå i panik. Dvs. reagere ved at begynde at bebrejde den anden, eller stille den anden til regnskab for det manglende engagement lige med det samme.

  Virkeligheden er som oftest den, at den anden person i virkeligheden ikke helt ved hvad han vil. Denne uvished skal man selvfølgelig ikke gå rundt at acceptere i månedsvis, det er rent ud sagt for pinefuldt, og ingen af os har lyst til at spilde tiden på en der stadig ikke kan finde ud af hvad han vil efter flere måneder.

  Men drejer det sig om, et par få dage eller endda uger, hvor den anden har udvist lidt mindre interesse og engagement end han plejer, vil jeg 100% anbefale at give den anden tid. Dvs. simpelthen give plads. Ofte vil du se at den anden person, blot havde brug for at mærke lidt efter.

  At date kan være meget intenst, og sommetider har man paradoksalt nok brug for at få den anden person på afstand for at mærke hvad man egentlig føler. Den tid bliver du nødt til at give ham, også selvom det kan være brandfrustrerende, når man selv føler, at man er afklaret og egentlig bare har lyst til at gå ‘all in’.

  Har manglen på initiativ og interesse, derimod varet i månedsvis, bliver du selvfølgelig nødt til at tage sagen i egen hånd. Det vil sige, hvis du stadig har interesse i ham, må du bede ham om et svar.

  Undgå for megen SMS i den situationen. Grib knoglen, ring til ham, tag en snak, om hvor I står, eller allerbedst forslå at mødes på en cafe.

  Du behøves ikke overdramatisere det, og få det til at lyde som afgørelsens time, der venter ham. Ikke mindst for din egen skyld.

  Jeg ved det kan være svært, da man i baghovedet ved at det kan være at samtalen ender med den konklusion, at man ikke skal ses igen, fordi han ikke er interesseret, men du må prøve at trække vejret – tage det cool.

  Hvad er det værste der kan ske? At han ikke vil ses mere – okay, det er livet, du har jo heller ikke lyst til at investere mere tid i en fyr, der ikke har følelserne med, eller ikke er interesseret i et forhold, hvis det er det som din intention er. Du må bare rykke videre.

  Husk altid, det har aldrig noget med dig at gøre, hvis han ikke har følelserne med, som jeg tidligere var inde på, er kærlighed en super kompleks sag, der hverken har at gøre med skønhed, intelligens kvotient, eller humoristisk sans.

  Det handler om vores tidlige barndom, og de følelser som tilhørsforhold og kærlighedssprog, der blev etableret her. Han taler simpelthen bare et andet kærlighedssprog end du gør.

  Træt af one night stands på Tinder og useriøse mænd?

  Vidste du at Partnermedniveau er den eneste danske dating side, hvor kærligheds matches bliver baseret på dybdegående personlighedstest udviklet af autoriserede psykologer?

  Opret en gratis profil, og udfyld personlighedstesten, og se dine perfekte matches allerede idag.

  Hvorfor har han ikke slettet sin Tinder profil (eller anden dating profil) efter vi er begyndt at date?

  De fleste af os kender det her med at man er begyndt at date en fyr, og man har set hinanden i tilpas lang nok tid til at han har en forventning om at man er eksklusive.

  Måske har man ikke lige sat mærkat på endnu, men har i hvertfald en forventning om at man dater eksklusivt og ikke ses med andre. Men man har ikke lige haft snakken, for den kan være sådan lidt akavet og tage, og man vil jo helst heller ikke virke for fremstormende.

  Så istedet for at spørge direkte, går man lige ind og tjekker om om han stadig er aktiv på sin dating profil. Og gru..det er han. Du kan se han har været online tidligere idag…og nu kører tankerne rundt. Hvorfor har han været online på hans profil?

  Så hvad gør du nu? Konfronterer ham, dropper ham, eller prøver ikke at give det den store betydning?

  Først og fremmest skal du huske på, at helt praktisk løber nogle dating side abonnementer over flere måneder, nogle gange endda for et helt år, hvor man kan være bundet til abonnementet og ikke bare kan lukke sin dating profil ned. Det kan være én forklaring.

  Det vil sige, der kan være den helt naturlige forklaring, at han rent faktisk har været online for at tjekke hvordan han lukker profilen ned.

  En anden mulighed er den, at han ja, er inde for at tjekke om nogle andre piger har skrevet, men at han er en høflig og betænksom fyr, der ikke vil holde dem for nar forgæves og derfor vil svare dem pænt tilbage, at han ikke er ledig på markedet for tiden.

  Det sker, jeg har selv modtaget sådanne svar en gang imellem fra fyre som jeg har skrevet til. ‘Tak for din besked, men jeg ser en anden for tiden, og kan desværre ikke indlede en samtale’. Det er i øvrigt rigtig god stil.

  Det er altså vigtig først og fremmest at huske at der kan være en helt reel, og faktisk super sympatisk forklaring på hvorfor han er aktiv på sin profil, og ikke har slettet den.

  Har du derimod en dårlig mavefornemmelse, og lægger det faktum at han er aktiv på Tinder, Dating.dk eller anden dating side, sammen med det faktum, at han på andre områder ikke virker reel eller ikke virker helt ‘på’, så er der muligvis noget om snakken.

  Leave a Reply

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *