Vi har spurgt 50 danske mænd i aldersgruppen 18-55 hvilken kropsdel de tænder mest på hos kvinder. Og svarene var overraskende, for det er faktisk ikke røv og bryster, der tager førstepladsen, men kvinders ansigt, der er det vigtigste, når mænd bliver tiltrukket og tændt af en kvinde.

 

 

Hvad er det første mænd tænder på, når de ser en kvinde?

hvad er det foerste maend laegger maerke til infografik

Når man stiller mænd ovenstående spørgsmål, vil de fleste kvinder tænke, at mænd vil nævne ting ved kvindekroppen, som det første de lægger mærke til og bliver tændt af.

Men da vi lavede en spørgeskemaundersøgelse i efteråret 2019, hvor vi spurgte mere end 100 mænd og kvinder, hvad der var det først der tændte dem ved det andet køn, var det faktisk ikke kroppen, de lagde mærke til før, men derimod smilet, der vandt hos mændende, og den andens duft, der tændte kvinderne mest.

Hvad tænder ham? Mændenes Top 3 svar var:

  1. Frækt smil
  2. Lækker duft
  3. Hår og tøjstil

Hvad tænder hende? Kvindernes Top 3 var:

  1. Lækker duft
  2. Frækt smil
  3. Hår og tøjstil

Når vi spurgte mændende om ‘hvad der tændte dem’ i denne undersøgelse, var spørgsmålet her i seksuelt øjemed. Altså hvad tænder mænd’s lyst, og hvad bliver de først seksuelt tiltrukket af, når de ser en kvinde.

I det første afsnit vil jeg dermed starte med at snakke om hvordan du kan tænde en mand seksuelt. Det kan være din kæreste eller mand du har været sammen med i mange år måske. Det kan også være en ny fyr, du dater og som gerne vil have skal tænde på dig.

Det kan være i er et par hvor sexlivet måske er gået lidt i stå, og du vil gerne sætte ekstra krydderi på jeres forhold ved at tænde godt op under ham.

Det kan også være du er i den helt spæde start med en ny fyr, som du dater. Måske har i en god kemi, snakken går derud af, men du synes ikke helt han tager nok initiativ seksuelt – og nu vil du altså gerne have at der sker noget.

Senere vil jeg snakke om ‘hvordan du tænder en fyr’ på et dybere plan.
F.eks hvordan du tænder en fyr, du er vild med’s interesse, så han tænker, at det er lige præcis dig, han skal være kæreste med.

 

Hvordan tænder jeg min mand igen?

Mange, der har været i et længere varende forhold, kan nikke genkendende til hvordan sexlivet begynder at halte, når dagligdagen sætter ind, og ny-forelskelsen er forduftet. Faktisk viser en helt ny undersøgelse, foretaget af Aalborg Universitet og Statens Serum Institut,  at hver tredje kvinde og hver fjerde mand har et dårligt eller ikke-eksisterende sexliv.

Er der kommet børn ind i ligningen også, ved de fleste af praktikken simpelthen ikke altid tillader den vilde lagen gymnastik, særligt mens børnene er små.

Sexlysten kommer ikke længere naturligt, hvor man bare springer spontant på hinanden. Istedet er der gået praktik, planlægning og rutine i den. Måske er  jeres sexliv slet og ret indgået i samme kategori og prioritering som planlægningen af vasketøj, indkøb og hvem der laver aftensmad.

 

 

Noget lignende ovenstående scenarie er sket for Rikke, der kontaktede vores brevkasse. Jeg har valgt at tage hendes brev med, da hun beskriver noget mange oplever. Hun skrev følgende:

Min kæreste og jeg har været sammen i snart 7 år. Vi er begge først i 30’erne. Vi har ingen børn endnu. Men planlægger at begynde på det om et års tid.
I mellemtiden er vores sexliv gået totalt i stå. Der går ofte 3-4 måneder imellem. I de værste tilfælde gik der et halvt år.

Det gør, at når vi snakker børn er jeg bange for hvor det vil tage os hen, da børn jo ikke ligefrem er noget, der vil hjælpe på den sag.

Vores forhold, er bortset fra det, fint. Vi har et godt partnerskab generelt. Dog har vi ikke de dybeste samtaler, og tit sidder vi bare hver for sig med vores telefoner, og stirrer på skærmen, når vi kommer hjem fra arbejde.
I det hele taget har vi ikke den vilde intimitet i vores forhold. Vi tantekysser hinanden før vi går i seng, men det er det.

Når jeg prøver at tage initiativ til sex, får jeg ofte et svar om at han er for træt, og spørger om vi kan gøre det en anden dag. Det er et scenarie der ofte gentager sig.

Sommetider har jeg en følelse af, at han holder en masse ting for sig selv, som han aldrig deler med mig.

Han er generelt ikke typen, der taler om følelser. Det var han aldrig. Derfor er det også svært for os at tale om sex. Det bliver hurtigt akavet og jeg føler det kun er mig, der bidrager til samtalen.

Jeg ved han vil blive en fantastisk far, og det er ham, jeg vil have børn med. Men det manglende sexliv, gør at jeg føler vi glider fra hinanden. Jeg vil ikke sidde der med to børn med en mand, som man føler sig fremmed overfor. Hvad gør jeg? Hvordan tænder jeg min mand igen?

Kærlig Hilsen Rikke

 

Kære Rikke,

Det du beskriver, er noget der sker for rigtig mange par. Det er faktisk mere normalt, end det er unormalt. Én af de ting, der ofte sker er at sexlivet eller manglen på samme bliver et symptom på noget andet der mangler i forholdet. F.eks. manglen på kommunikation. Til gengæld viser undersøgelser at par, der får gang i sexlivet igen, også føler sig mere forbundet og mere tætte, og at dette gør at kommunikationen mellem dem bliver bedre. De to ting har altså en gensidig positiv indvirken på hinanden. Det er derfor at arbejde på begge ting på én gang. På kommunikationen og på sexlivet.

For at starte med det egentlige spørgsmål: ‘Hvordan tænder du din mand igen?’.

Lad os starte med det konkrete eksempel, du giver. Du lægger op til sex, når I ligger og er på vej i seng, og din kæreste giver udtryk for at være for træt. Så jeg ville først prøve at starte med at lægge op til sex på det andet tidspunkt. Også selvom det måske praktisk betyder, at det kun kan være i weekenden. Så må det være sådan for en tid.

Din kæreste er måske stresset på arbejde uden at han giver udtryk for det. Når han er på vej i seng kører tankerne på os rundt, og man gennemgår dagens oplevelser. Har man mange bekymringstanker, kan det svært at slappe af og komme i den stemning, der gør at man kan få lyst til sex.

Jeg ville derfor starte med kun at lægge op til sex på de dage, hvor I har god tid, og der ikke er ydre faktorer, der kan stresse.

Du beskriver ikke hvordan du lægger op til sex, sådan helt konkret, men noget der tit sker i længerevarende forhold er at sex, og særligt forspillet er blevet meget mekanisk. Istedet for at lægge direkte op til sex, f.eks. ved at begynde at røre ham på erogene zoner, kan du istedet starte med at med at tilbyde ham en massage. Idéen er, at han i starten ikke skal føle, der et pres på, at nu skal han præstere. Måske ender I med at have sex, måske ikke. Det er helt okay.

En anden mulighed er at tage en samtale med en sexolog, hver i sær individuelt eller sammen. Rigtig mange par oplever at det er så svært at snakke sammen om sex, at de ikke kan få løst op for de svære emner selv. At snakke med en sexolog kan være en rigtig god måde at få løst op for de ting i sexlivet, der holder dig mand tilbage.

Derudover må I arbejde med jeres kommunikation. God kommunikation er en forudsætning for at få gang i sexlivet igen. Du skriver, at du fornemmer, at din kæreste går og gemmer på ting, han ikke deler med dig. Hvis der er følelser og tanker, man føler man ikke kan dele med sin partner, kan det over tid udvikle sig til en følelse af fremmedgjorthed overfor ens partner, der også kan udvikle sig til en fysisk afstand.

Prøv at tage initiativ til at få talt med din partner. Du skriver, at I nemt falder i fælden med at sidde med jeres telefoner i stedet for at få snakket sammen efter arbejde. Prøv at tage initiativ til at I laver mad sammen eller går en tur efter aftensmaden, hvor I naturligt kan snakke sammen. Hvis det stadig er svært så prøv at tage intiativ til at I tager et weekend ophold på et hotel, hvor I kommer lidt ud af jeres vante omgivelser.

God fornøjelse med at få tændt din mand!

 

Hvordan tænder jeg ham den nye fyr, jeg er vild med?

Du er blevet vild med en ny fyr. Måske har I været ude på et par dates, og nu vil du gerne have tændt op under ham. Det kan også være at du har et godt øje til en fyr på dit arbejde eller studie og I har gået og små flirtet lidt, men han er for genert til at tage initiativet. Hvordan får du ham at kaste sig over dig?

Rigtig mange kvinder i Danmark føler sig mere eller mindre ligestillede med mænd, og når det kommer til alle andre punkter end det seksuelle er de fleste af os pro at mænd og kvinder skal bestemme lige meget. Men når det kommer til hvem der skal tage initiativet til sex f.eks., er vi kvinder ofte dårlige til at tage styringen. Selvom vi måske nødigt vil indrømme det, håber vi stadigt og forventer at det er manden, der tager initiativet.

Men mange danske mænd i ‘me-too’ -tidsalderen er blevet mere forsigtige, og vil gerne have klare signaler fra os kvinder, og måske endda helst have at vi tager initiativet. Det skaber ofte en del forvirring, og ofte går kurmageriet helt i stå fordi ingen ved hvem der skal tage teten.

Netop den situation, stod Anna i, da hun skrev ind til vores brevkasse. Hun skrev følgende:

Jeg er en 27-årig kvinde, der arbejder på et stort reklamebureau i København. Jeg betragter mig selv som en attraktiv pige, og får det tit bekræftet fra både fremmede mænd, og mænd jeg dater eller har været kæreste med.

For et par måneder siden startede der en ny fyr i vores afdeling. Han er en del ældre, høj, super sexet og tænder mig helt vildt. Når vi går forbi hinanden på gangen, har vi altid en ret vild øjenflirt kørende. Jeg føler vitterligt han spiser mig med øjnene. Så jeg føler, at der er interesse fra hans side, men han forvirrer mig,

På vores interne messenger system skriver vi sammen flere gange om dagen, og her har vi en ret intens flirt kørende. Det er decideret sexting, vi har gang i her. Han giver også her udtryk for, at han synes jeg er fræk osv. Det skal dog siges, at det er mig der initierer skriveriet, men han besvarer bestemt flirteriet. Bogstavelig talt er jeg ved at gå ud af mit gode skind af liderlighed rent ud sagt.

Problemet er, at hver gang jeg prøver at indlede en rigtig samtale med ham, virker han undvigende, ja nærmest sky. Ret underligt. Den anden aften blev jeg og arbejdede til sent, fordi at jeg så, at han også sad og arbejdede på hans kontor. Det var rent ud sagt en oplagt mulighed for at rykke på det. Jeg gav ham decideret op til flere opfordringer til at gøre noget ved det. F.eks. skriver jeg på vores interne messenger system, at jeg sidder og tænker på ham, og har svært ved at koncentrere mig. Senere skriver jeg, at jeg går ud på toilettet. Ret meget en invitation til, at han kan komme ud, og om ikke andet give mig et kys. Istedet pakker manden sine ting og går hjem, før jeg når at komme tilbage på min plads. Jeg kunne se, at han havde set min besked?!

Jeg ved han ikke har en kæreste. Har tjekket med nogen fælles kollegaer. Flirt og kæresteri er ret udbredt på vores arbejdsplads. Det er i det hele taget en meget liberal ledelse. Ingen af os ville komme i klemme, hvis det kom frem, at vi havde været sammen. Han er ikke min chef eller noget. Så hvad holder ham tilbage? Jeg er ikke ude efter at blive kæreste med manden, jeg vil rent ud sagt bare gerne have vild og passioneret sex med den her mand. Et rimeligt godt tilbud for ham, ville jeg synes. Så, hvorfor vil han ikke? Tænder jeg ham ikke nok i sidste ende?

Frustrerede hilsner fra Anna

 

Kære Anna,

Tak for dit brev. Dejligt at du har fundet en sød fyr på dit arbejde, som du har lyst til. En flirt på jobbet kan være noget af det mest pirrende, men også en risikabel affære. Jeg er sikker på at fyren tænder mindst lige så meget på dig, som omvendt.

Jeg kan kun gisne om hvad der holder ham tilbage, for tydeligvis tænder fyren på dig ud fra det du skriver. Men ud fra din beskrivelse, lyder det som om, at der kan være 2 ting på spil. 1, at han bekymrer sig for at det kan få en konsekvens for ham rent professionelt. Du skriver at I er på en liberal arbejdsplads, men selvom flirteri ikke er et fyringsgrundlag, og måske på overfladen er ok, kan det have konsekvenser for en videre opstigning i virksomheden. Måske som noget der aldrig italesættes direkte, men som noget der under overfladen gør, at han ikke ville få en promovering i virksomheden i fremtiden. 2, kan det være, at han er overvældet over din ligefremhed. Selvom vi i Danmark har ligestilling på overfladen er det ikke alle mænd, der helt ved hvad de skal still op, når en kvinde er for ligefrem med sin seksuelle lyst.

Hvis du vil være sammen med din kollega, vil jeg derfor anbefale at du skruer flirteriet 2-3 niveauer ned fra din side. For det første tror jeg ikke i kommer til at have spontan sex på kontoret, selvom du måske har en fantasi herom. Det lyder som om fyren er for nervøs for sin arbejds situation til at være så frimodig. Derfor skru ned for opfordringerne på arbejdspladsen. Kommer I til at være sammen på et tidspunkt, kommer det 99% sikkert ikke til at være på kontoret ud fra det du beskriver her.

Ved at skrue ned for det direkte flirteri, giver du samtidig ham en mulighed for at føle at han er manden i det her kurmageri. Og det er der bare rigtig mange mænd, der stadig gerne vil føle. Til gengæld hvis du virkelig vil tænde fyren, ville jeg råde dig til at skrue op for alle de subtile signaler. Så skal du hurtigt se hvordan du kan gøre ham vil i varmen. Med andre ord, skru op for den sensuelle mystik!