mister interessen
Sex

Brevkasse: Jeg mister interessen efter vi har haft sex når jeg dater

Hej Brevkasse,

Jeg er en 33 årig fyr, der dater en del piger. Jeg har i lang tid haft en Tinder profil, men droppede den, da jeg ikke helt følte jeg kunne styre det;) Med andre ord, jeg er altså virkelig på udkig efter en fast kæreste og ikke bare sex. Nu har jeg oprettet en profil på Partnermedniveau for at være mere seriøs, men jeg løber ind i det samme problem som på Tinder, også selvom vi på PMN skulle passe bedre sammen på papiret, når vi har haft sex mister jeg interessen. Det er mega nederen at indrømme det, for det er så kliche agtigt, men kan bare ikke styre det. Jeg har prøvet at vente med at have sex med hende til efter vi har set hinanden et par gange, men uanset går gnisten af hver gang efter vi har været sammen. Jeg gider ikke være en bad guy, vil virkelig gerne være seriøs, men kan bare ikke få varige følelser for nogle kvinder. Hvad gør jeg – er det mig, der er helt fucked?

Thomas

Svar:

Hej Thomas

Først vil jeg sige, at jeg ikke synes, du lyder som en ‘bad guy’ – tværtimod. Bare det, at du er opmærksom på dit ‘problem’, og ønsker at ændre dit mønster, siger rigtig meget om dig. Det er dog svært for mig at komme med et helt konkret råd, da det ikke er helt klart for mig, hvad dit adfærdsmønster bunder i. Hvis du har mod på at gå mere til bunds i det, ville jeg anbefale dig at snakke med en psykolog. Istedet for at prøve at psykologisere dit problem, som jeg i øvrigt heller ikke mener er en korrekt løsning, vil jeg derfor i stedet komme med nogle generelle redskaber til at ændre sine dating forventninger, som jeg ved at andre med et lignende dating mønster har fået glæde af.

Som jeg skriver om i artiklen, ‘Hvordan får jeg en kæreste’, får rigtig mange af os rigtigt stort pres på, når vi dater, over at skulle ‘føle noget’ – helst hurtigt og på den ‘rigtige måde’. Rigtigt mange af os, går rundt med en forventning om, at når man møder den rigtige, så er man ikke i tvivl, så er der fyrværkeri, et lys åbner sig fra himlen, og åbenbaringen over dette match made in heaven står knivskarpt og utvetydigt foran én. Følelser, også hvad vi kan kalde forelskelse, opfører sig i virkeligheden bare meget sjældent sådan. Følelser er ikke lineære, kontinuerlige størrelser, men er utilregnelige, kan være tvetydige og kan forsvinde, for så at opstå på ny.

Derfor vil jeg komme med det konkrete råd, at prøve at lade være med at reagere så umiddelbart, som du har gjort indtil videre på det du kalder, når ‘gnisten er gået af’.  Næste gang du dater en kvinde, som du ellers finder interessant og har lyst til at være seksuelt sammen med, så gør det til et projekt, at du skal blive ved med at se hende, også selvom din umiddelbare indskydelse er at ‘gnisten er gået af’. Måske forveksler du den ‘gnist’ du taler om med begær, som jeg lidt hører måske er tilfældet.
Der er en elektrisk spænding mellem to mennesker, som er tiltrukket af hinanden inden de har sex første gang. Det er helt normalt, at den spænding udfaser, når man først har haft sex. Det betyder derimod ikke at andre typer af ‘spænding’, ‘gnist’, eller hvad vi skal kalde det ikke kan opstå. Men det er ikke den samme følelse, som den du måler alting efter.

Prøv at eksperimenter med hvilke følelser, der ellers kan opstå. Gå til det at date med nysgerrighed istedet for forventning om en konkret forløsning. Måske kan der opstå noget andet. F.eks. følelser, der kan opstå, når man griner sammen, eller har en anden fed oplevelse sammen på en date. 

Held og Lykke,
Mvh. Signe

Du vil måske også synes godt om...