Brevkasse: Jeg har lyst til at åbne vores forhold op – det har min kæreste ikke

Hej Brevkasse,

Jeg er en 36 årig fyr, der har været i et fast forhold i de sidste 4 år. Min kæreste og jeg har det godt sammen, og jeg tænker på den måde om vores forhold, at det er hende jeg ønsker at blive sammen med, måske endda også få børn sammen med en gang ude i fremtiden. Men nu til dilemmaet: Jeg har altid haft meget brug for at få bekræftelse fra kvinder, og har altid haft ret nemt ved at skelne mellem sex og følelser. Jeg er derudover af den holdning og klare overbevisning, at det monogame forhold ikke er bæredygtigt i den lange ende. Med det mener jeg, at jeg ikke tror på, at et enkelt menneske kan opfylde ens behov hele livet igennem. Samtidigt bryder jeg mig ikke om at være alene, og har paradoksalt nok, vil nogen måske mene brug for at være i et fast forhold. Altså have en stabil, langvarig relation. Nå men problemet opstår i, at min kæreste ikke har lyst til at åbne vores forhold op.
Jeg har aldrig været utro som i at jeg har været sammen med andre, så min kæreste har ingen grund til at være jaloux. Men samtidigt har hun taget min forespørgsel ret ilde op, og fortolkede det som et udtryk for at hun ikke er nok for mig. Hvad gør jeg nu? Skal jeg lade den ligge og acceptere, at vil jeg være sammen med hende, skal jeg droppe tanken om det åbne forhold, eller skal jeg give mit ellers gode forhold op og jagte et nyt forhold med en kvinde, der er åbent for et polyamorøst forhold?