overvaegtig pige
Udseende

Brevkasse: Jeg er en overvægtig pige på et udseendesfikseret datingmarked

Kære Brevkasse

Jeg er en 37 årig pige, der har kæmpet med overvægt lige så længe jeg kan huske. Jeg er ikke svært overvægtigt, men jeg er buttet, og passer bestemt ikke overens med idealmålene. Jeg er single og har aldrig haft et længerevarende forhold. En af grundende er nok, at jeg har tendens til at gå efter fyre, der er over mit niveau rent udseendesmæssigt. Jeg har altid haft lavt selvværd og kæmper stadig med at føle at jeg er god nok og værdig til at modtage kærlighed. Jeg har i mange år gået til psykolog for at prøve at vende mit selvbillede til et mere positivt ét. Desværre synes jeg det er svært at få selvtillid, når det kommer til kærligheden, når jeg gang på gang føler at jeg bliver afvist på de online dating dating sider, hvor jeg har en profil. De gange hvor jeg har fået svar tilbage, får jeg ofte en besked om ‘at jeg ikke lige er hans type’. De som har gidet uddybe deres begrundelse har ofte direkte svaret, at de ikke tænder på overvægtige piger. Det lyder måske åndsvagt og ret paradoksalt, men jeg føler mig ikke tilpas på de såkaldte ‘single sider for overvægtige, plus-size’ osv. Rent ud sagt føler jeg ikke jeg passer i den kategori, da det ofte tiltrækker svært overvægtige. Egentlig vil jeg også bare gerne finde en almindelig størrelse fyr, og ikke en der er overvægtig som mig.

Jeg ved godt jeg nok ikke kan ’tillade’ mig at tænke sådan, når man ser ud som mig, men sådan har jeg det. Jeg har ikke lyst til at komme gående på gaden som et ‘tykt par’. Jeg tænker også at jeg vil kunne motivere mig selv til at træne osv. hvis jeg mødte en aktiv fyr med en ‘normal vægt’.

Er der nogen chance for at en buttet pige som jeg kan score en almindelig fyr, eller er jeg hyklerisk og helt urealistisk?

Hilsen den buttede pige, der drømmer om en Ryan Gosling

 

Svar:

Kære buttede pige,

Tak fordi du skriver ind. Du rør ved noget helt centralt, som vi alle sammen orienterer os efter, når vi skal vælge partner. Nemlig at vi sammenligner os, og vurderer, hvorvidt det potentielle match er under, over eller på samme ‘niveau’ som os. Det kan være udseendesmæssigt, intelligentsmæssigt eller karrieremæssigt f.eks. Det er udansk at sige det højt, at man føler sig bedre end andre, og gør man det får man ofte et hak i tuden. Jeg er overbevist om, at det ganske enkelt er janteloven, der spiller ind, når du spørger, om du kan ’tillade’ dig at stile efter en fyr, der ikke er overvægtig.

For at besvare dit sidste spørgsmål først. Selvfølgelig kan du score en almindelig fyr. Med almindelig går jeg ud fra at du refererer til en fyr med normal vægt.
Jeg tror det er en del af at lære at stå ved sig selv, og holde af sig selv, at man anerkender at man har præferencer. Blot at sige til sig selv, jeg må hellere finde en fyr med briller, fordi jeg går med briller er ikke at stå ved sig selv. Det er snarere at fornægte sig selv. Du har som alle andre lov til at sige, at du føler dig tiltrukket af bestemt type mand, der ser ud på en bestemt måde.

Den eneste ting, jeg dog bliver nødt til at bede dig om at forholde dig til, er spørgsmålet om hvorvidt du ikke ønsker at date en fyr med lidt ekstra kilo, fordi du ikke vil ‘et tykt par’ – hænger sammen med at du har et negativt syn på dig selv og din vægt. F.eks. at du har en frygt for, at det vil tiltrække øget negativ opmærksomhed på dig, hvis du kommer gående med en overvægtig fyr. Det gør det ikke forkert, blot at jeg tror det er vigtigt at du samtidig bliver ved at arbejde med dig selvbillede. Jeg tror grunden til at du oplever at blive afvist ligger i dit forudindtagede negative selvbillede, snarere end din overvægt. Rank ryggen, gå ud i verden, vær stolt af dig selv. Der er masser af fyre, der finder buttede piger erotiske. Du har absolut intet at føle dig underlegen over.

God mandejagt!

Mange hilsner Signe