nervoesdater
sex og følelser

Bliver fucking nervøs når jeg går på dates

Hey.
Jeg er en 27 årig fyr, der sgu egentlig synes, at det kører rimeligt godt for mig. Jeg har et fedt job, gode venner, har lige købt lejlighed og ser også ret skarp ud, hvis jeg selv skal sige det;)  For ca. 2 år siden kom jeg ud af et forhold med en pige, som jeg var kæreste med siden gymnasiet. Det var ret seriøst, men da hun startede uni, begyndte hun at feste en del, og ja skred fra mig med en fyr fra hendes studie. Anyways jeg er ovre det nu, og er videre. Er klar til at møde hende pigen, jeg kan slå mig ned med. Er Igang på dating og Tinder og hvad det ellers hedder og snakker med en del piger. Får ret mange beskeder, og ja det er sgu ikke dér problemet er. Mit problem er at jeg bliver fucking nervøs, når jeg skal møde dem. Ved ikke hvad det er. Det kører sgu fint for mig i byen efter et par drinks, men synes bare ikke det er i byen, man viser sig bedst fra sin seriøse side, så er klart på dating apps’ene. Bliver bare fucked up nervøs, når jeg skal møde en pige for første gang. Det er sgu kikset.
Jeg er normalt ikke den stille type, og kan fint holde en samtale kørende normalt med drengene, men kikser totalt på dates. Kan ikke finde på noget at snakke om. Bliver total stum, der går totalt ged i den, og pigen tænker jeg er en total taber.
De sidste par gange er jeg begyndt lige at køre et par bajere ned, inden jeg skal ud med én, men synes sgu det er pænt taber-agtig at komme halv stiv på en kaffe date, når man gerne vil vise sig fra sin sprødeste side. Er jeg lost?

Vh. Lars

 

Svar:

Hej Lars,

Tak for din mail. For det første er du på ingen måde lost. Du er tværtimod helt normal. Det du beskriver, kender vi alle sammen til. Lad os være ærlige det er nervepirrende at møde et fremmed menneske, man aldrig har talt med før, og som man oven i købet gerne vil imponere. For det andet, tror jeg det vil hjælpe dig at huske på, at den pige du skal mødes med, er mindst lige så nervøs som dig. Ingen går på dates uden at have adrenalinen minimum en lille smule pumpende rundt i kroppen. Desværre er rigtig mange af os så opslugte af vores egen nervøsitet, og særligt vores forsøg på for alt i verden, at skjule det for den vi er på date med, at vi knapt er tilstede i samtalen med den anden.
Noget af det, der har hjulpet mig med min egen nervøsitet på dates, er at træne mig selv i at fokusere ud af sig selv og over på den anden. Med det mener jeg, istedet for at have al din opmærksomhed rettet mod dine svedige hænder og bævende stemme, så træn dig selv i aktivt at rette din opmærksomhed over mod hende. Hvis du ikke kan samle dig om at fokusere på hende, eller det er for udfordrende midt i ens værste nervøsitet, så er det næstbedste du kan gøre at fokusere på noget andet i dine ydre omgivelser. Det er et billigt trick, men om ikke andet f.eks. ret din opmærksomhed mod andre der sidder i cafeen/bare/restauranten eller hvor end du er, og prøv at starte en samtale om hvad du ser, hvad folk laver osv. Det virker måske dumt, men det virker. Når nervøsiteten er faldet ned igen, kan du igen begynde at fortælle om dig selv. Det der ofte gør det svært på dates er, at det øgede selvfokus, der kommer af at skulle fortælle en masse om sig selv ofte trigger nervøsiteten helt vildt. Istedet kan det hjælpe at fokusere din opmærksomhed fuldt på den anden, stille spørgsmål til det hun siger, bede om uddybende forklaringer osv. Det giver pote – både mht. nervøsiteten og i pigens point bog.

Held og Lykke

Mvh. Signe

Du vil måske også synes godt om...